elinenhall

2012-08-28
23:10:10

It has to be tasty
En personlig favorit att äta efter kvällsträningen. Det går snabbt att tillaga och är busenkelt, blir dock lite mer disk än om man skulle nöja sig med en macka.
 
 
Vanliga stekta wokgrönsaker. De steker man tills de nästan precis är färdiga. För då blandar man i äggrörablandningen. Äggröra görs som vanligt med två ägg, två matskedar mjölk och lite vanlig salt och peppar som man först då blandar. Blandas det med en gaffel så kan man skölja av den och äta med den sedan också. Detta blandas såklart i samma stekpanna. Allt för att spara disk.
 
Testa vetja!
 
 

2012-08-27
23:40:00

Workout for a goal
När jag pantar flaskor så brukar jag alltid använda de pengarna till något gott. Idag hade jag bestämt mig för att köpa choklad. Men på något lustigt sätt så lämnade jag affären med en påse morötter och kvarg (som dessutom är jättegott tillsammans). Även om choklad hade varit gott för smaklökarna så gjorde det psyket på ett bättre humör av det nyttigare alternativet. 
      När även min mor nu tecknat gymkort och fått sig en tränar-anda så blir det en ännu större motivation i lägenheten till att träna och ta hand om sig själv. Yey!
 
 
Att sätta upp ett mål i sin träning känns som något motiverande. Träning för skojs skull funkar med men att sikta emot något är vad jag ska prova.

Nu så klarar jag endast att springa två km utan stopp. Mitt mål är att öka detta till fem km innan jul. Detta genom att löpträna fyra gånger i veckan.
 
 

2012-08-26
20:58:00

Tasty and cheap
Kvarg ifrån lild som ligger bara ett par minuter hemifrån är nu min nya bästa vän. Gott, billigt och enkelt att kombinera till bär, frukt, müsli eller liknande.
 
 
 
Det har varit väldigt svårt att finna en bra balans mellan träning, mat och vila. Men jag kämpar vidare för att hitta den kombination som passar mig bäst.
 
 

2012-08-23
17:18:38

some days you just don't feel it
Dagens träningspass är nu inställt. Kalla mig lat eller kanske duktig. 
 
 
Idag så behöver kroppen vila och detta ska jag göra till 100%. Nämligen med en hemmakväll framför en film och vem vet, det kanske även dyker upp något smarrigt och onyttigt som sällskap.
 
 

2012-08-22
21:24:12

Så jävla kul alltså
Endorfinerna bara sprudlar i mig och dopamin nivån är skyhög efter ett träningspass. Jag är alltid på strålande humör efter en träning. Har jag en dålig dag så räddas den av träning!
 
Idag blev det först ett Zumba pass påföljt av ett kettlebellspass. 
 
 
Jag har redan bokat in morgondagens träningspass.
 
 

2012-08-21
22:03:00

one step at a time
Ikväll så blev det ett gruppträningspass med funktionell träning på worldclass pronova. Det var grymt jobbigt men väldigt kul.
 
Nu när studierna är igång igen och man spenderar större delen av dagen stillasittandes inomhus så är det väldigt skönt att väcka kroppen till liv igen med träning. När jag även ätit mer samt fått in vanan att dricka mycket vatten så orkar kroppen träna lika mycket som hjärnan vill.
 
 
 
 

2012-08-20
21:15:00

Eat right
Va inne på en av stans protein och kosttillskotts butiker idag. Där berättade jag: att jag för snart en månad sedan började träna 4-6 ggr i veckan samt att jag äter husmanskost (frukost, lunch och kvällsmat).
 
Det jag fick som respons var direkt:
- "Du ska sluta träna, du bryter nämligen ner din kropp för tillfället".
Jag äter tydligen för lite samt för proteinfattigt för att kunna stärka kroppen. 
 
 
Så nu blir det att tänka om när det gäller matintaget. 
Keso, kesella och ägg kommer att få en större del av mitt liv nu.
 
 

2012-08-19
22:45:00

without the motivation you won't make it
Det jag tycker är svårast är inte att stå inne på gymmet och pressa mig själv till att orka lite mer. Det svåraste är att gå upp ur soffan och stänga av tv'n.

 
När jag själv söker motivation så ber jag familj och vänner att hjälpa mig eller kollar runt på nätet. Antingen för att se vart jag kan uppnå eller söker efter metoder som man kan använda. Men när man väl har tänkt tanken så är det bara att köra!
 
 
 
 

2012-08-14
21:24:41

Det är hälsosamt att vara lat ibland
Man får ju inte glömma att vila lite emellanåt, det räcker inte endast med att sova ordentligt utan vila mellan träningsövningar och set är lika viktigt. 
 
Idag har det varit en träningsfri dag för mig. Inte för att jag kände mig utsliten utan mer för att det fanns för mycket annat på schemat som skulle hinnas med. Men lika skönt har det varit ändå att ta det lugnt hela dagen idag!



2012-08-13
13:40:13

Get ready, set, go!
 
Idag fick det bli ett morgonpass. Tungt och jobbigt var det men det gick bättre än förväntat då jag väntade med frukosten tills efter spinningen (brukar inte kunna prestera på fastande mage). 
Nu så har jag även hunnit med frukost och en dusch. 

Resten utav dagen blir det att ta det lugnt då jag känner en härlig träningsvärk i trapezius, pectoralis major och i biceps brahii ifrån stuntträningen igår.
 
 

2012-08-12
16:56:56

Film & stage fighting
Två och en halv timme fylld med slagsmål. Så såg det ut på terminens och även min första "stunt-träning". Endast efter tjugo minuter rann svetten men väl när passet var över så hade tiden bara flygit iväg. Jag rekomenderar helt klart stunt-träning för den som vill svettas, slåss, sparkas, utvecklas men framförallt ha roligt! Jag kommer helt klart att åka till kamphuset kommande söndagar också.

Detta är dem proffesionella stuntmännen/instruktörerna http://www.filmandstagefighters.se/



Är påväg ner i en skum-grop under Stunt Camp Norrköping som va i teknikhallen 9-15/7.


2012-08-11
21:05:35

A fresh start
Här ska det svettas, kämpas, orkas, viljas och framförallt stå ut. 
 
Mitt nya liv börjar nu, eller åtminstone ett nytt kapitel i det. Nu är det dags för en självisk period där jag ska ta hand om min kropp på bästa sätt genom bra mat, mycket sömn och framförallt träning. Denna blogg är till för att dokumentera det och hjälpa mig att hålla motivationen uppe!



Täcknade detta kort för ca. två veckor sedan och det har en bindningstid på 24 månader. Det närmaste av deras tre gym i Norrköping ligger bara fem minuter ifrån hemmet. Nu finns det inga ursäkter! 

2012-08-11
20:16:42

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.