elinenhall

2012-09-25
22:11:45

Workout together
Sedan en vecka tillbaka så har jag kommit igång igen och börjat träna en kvinnoförening som jag tränar en gång i veckan. Detta gör jag privat och har även gjort tidigare under nov -11 till maj -12.
 
Känslan av att stå i en stor träningslokal med speglar som täcker den främre väggen med 10-15 personer bakom sig är ganska häftig. Framförallt med tanke på att de är där för att tränas av en och själva har bett om att få ha mig som "tränare". 
     När jag står på träningsgolvet så kör jag nästan av vana. Ibland så kan jag glömma bort att det är jag som står där, jag lever mig liksom in i "tränar"-rollen så himla starkt. Den känslan om något är häftig!
 
Vissa gånger är roligare än andra, så är det alltid med träning. Men det som är så bra med detta är att jag uppmanas till att träna mer de tillfällena eftersom det inte endast är för min egen skull som jag dyker upp. Sedan så månste jag variera träningsprogrammet vilket bidrar till att jag själv tänker över vad träningen egentligen gör och vilka delar av kroppen som tränas.
 
 
 

2012-09-24
20:51:00

Eat fruit daily
Frukt vet vi ju alla att det är nyttigt. Men varför är det egentligen nyttigt?
 
Banan är mycket rikt på kalium och främjar för ett friskt hjärta samt förebygger för stroke och åderförkalkning. Bananer uprättar starka ben och ger kroppen en ökad förmåga till att absorbera viktiga näringsämnen i all föda. Bananer främjar tarmfloran och förebygger gentemot halsbränna och magsår. Bananer ger en bättre immunitet gentemot sjuktomar och infektioner.
Hör och häpmna; bananer kan förbättra hjärnfunktionen samt lindrar mot både baksmälla och PMS.
 
Äpplen är förebyggande för demens och skyddar minnet. Hämmar risken för magkatarr och magsår. Äpplen minskar risken för astmasympton hos astmatiker, skyddar emot dåligt kostestorol och har även minskat tumörförekomsten hos bröstcanserpatienter. 
 
Apelsin är rikt på C vitamin vilket vi nog alla redan vet. Apelsiner kan även sänka kolestorol samt stoppa inflammationer. Ämnet limonin som finns i hela apelsinen (även skalet) hämmar canser i lungor, hud, mage och bröst. Apelsinen hjälper till att sänka blodtrycket genom att rensa kroppen på slaggprodukter i blodet. Det lindrar även emot förstoppning och andra matsmältningsproblem. 
Äter du en apelsin innan läggdags så förbättras bindväven i huden samt så ökas fettförbränningen under sömnen. 
 
Kiwifrukt är hämmande för högt blodtryck, förebygger grå starr och minskar risken för blodpropp. De små fröna i kiwifrukten skyddar gentemot hjärt- och kärl- sjukdomar. Kiwifrukt med skal (rengjord) skyddar cellerna och DNA't ifrån defekter. Kiwifrukten innehåller ämnen som spelar en avgörande roll för kroppens vätskereglering och nervsignalernas friktions-fria flöde.
 
 
En frukt om dagen är bra för magen!
 
 

2012-09-20
18:06:00

I did it
Här ska man gå det naturvetenskapliga gymnasieprogrammet och vara en fena på matematik. Kanske bra att jag räknade fel idag. Sprang nämligen fem kilometer istället för endast fyra. Fatta alltså, jag nådde mitt personliga MÅL! Det mål som jag hade satt till jul. Det är endast den 20 september, drygt tre månader tidigare har jag klarat och genomfört mitt mål.
 
Är så jävla glad just nu alltså!
 
Läs även denna blogg skriven av en glad och sprallig tjej som går i min klass, http://lindasvahns.devote.se/ där kan du bland annat ta del av vad jag gjorde idag.
 
 

2012-09-19
22:24:21

too late
Idag så prioterades pluggandet vilket resulterade i att det blev ett sent träningspass. Orken var redan utsugen ur kroppen så tro inte att jag hade mycket energi till tränande. Icke sa nicke men har jag lovat mig själv att inte hoppa över något tränningspass denna vecka så blev det att mana sig till gymmet trots allt. Är väl inga jätteprestationer jag lyckades med där då jag drog mig hemåt igen efter bara drygt en halvtimme.
 
 
Det fick iallafall bli träningspass två på nivå ett ifrån min lilla"Träna"-folder (försvarsmakten). Ska i samma veva vara ärlig och säga att endast 75% av det träningspasset genomfördes.
 
 

2012-09-18
20:24:00

For me, this was amazing
Idag gick jag till gymmet med planen att springa tre kilometer (så långt jag hittills orkat). Jag lämnade gymmet efter att ha sprungit fyra kilometer utan stopp. Härligt!

Sträcka - hastighet:
1.0 km - 6.0 km/h
4.1 km - 9.0 km/h
0.4 km - 5.0 km/h
 
 
Drömmen är att springa en mil i skog utan stopp. Den drömmen ska jag nå i sommar. Nu är mitt delmål att springa fem kilometer utan stopp. Det målet har jag satt till jul men med tanke på hur långt jag har kommit redan nu så hoppas och tror jag att  mina fem kilometer är avklarade redan till halloween.
 
 

2012-09-17
16:31:00

This week I won't cheat
 
Förra veckan så blev det många bortförklaringar. Var det inte plugg så var det vaccin. Men denna vecka så ska jag köra alla mina inplanerade träningspass. Händer det något så ska det iallafall utföras om så kanske inte enligt planerna. Det gäller att INTE hitta på ursäkter!
 
 

2012-09-14
21:08:00

Usually never happens
Galen i choklad är jag lixsom många andra människor (framförallt kvinnor). Idag blev det min favoritchoklad Karl Fazer.
Det coola och jävligt annorlunda (för mig) var att jag inte åt upp hela. När 60% var uppätet fick jag plötsligt för mig att vika runt pappret på den igen och lägga den i skafferiet. Sist något sådant hände minns jag inte, om det ens har hänt. För jag är nämligen helt tokig i choklad. Så tåkig att jag brukar fukta fingertoppen och samla åt mig de små smulorna som alltid är kvar i förpackningen på slutet.
 
 

2012-09-13
22:32:00

Early friday
Av någon väldigt oförklarlig andledning så har jag en tendens att ta ut mitt fredagsmys på torsdagskvällen. Detta har hänt nu varje vecka sedan skolan kom igång. Vilket innebär att jag njuter av något gott och ser en film på torsdagen istället för på fredagen. Riktigt skönt kan jag lova med "mitt i veckan mys"!
 
 
Riktigt bra var den faktiskt! 
 
 

2012-09-12
20:25:00

I have the best mother ever
Då jag omhändertagit min mor då hon varit väldigt sjuk och sängliggandes i nästan en vecka så tackade hon mig genom att köpa nya skor till mig. Vilket faktiskt behövdes. Tack!
 
 
 

2012-09-11
21:18:00

Body Max Index
Problemet med min korta kropp är att det syns (jag ser det) så fort jag går upp ett fåtal kilon. Denna sommar har min vikt pendlat mer än någonsin tidigare. Jag har vägt så lite som 45 kg upp till 53 kg. Jag vill ligga på 50 kg och då ha ett BMI på 19.5. Men det kan man väl säga att jag gör förutom då dessa pendlingar med (oftast) ett par kilon upp eller ner.
 
Fast hur vet man egentligen vilken vikt som är den bästa. Ska man gå efter BMI eller inte? För det beräknar ju inte hur stor procentuell andel muskler vs. fett man har.
 
Aja, sålänge jag mårr bra och trivs med min kropp är jag nöjd. Sen visst så kan man känna sig uppblåst och fet emellanåt men då får man väl helt enkelt ta en extra tur till gymmet.
 
 

2012-09-10
22:08:00

Very nice
Har börjat läsa massage 1, 100 poäng. Det är den klassiska träningsmassagen vi lär oss som ursprungligen är ifrån sverige. Idag fick jag njuta av min första massage på kursen. Ganska härligt kan jag garantera!
 
 
 
Funderar på att skaffa mig en sådan massagebänk framåt jul någon gång. För att då alltid kunna ge mina nära och kära en massage! 
 
 

2012-09-07
20:32:56

Time to relax
Idag är det vilodag. Även kallad fredag = onyttigheter!
 
 
Trevlig helg allesamman!
 
 

2012-09-06
22:08:00

at least i did something
Det var löpträning som stod på schemat idag men dessvärre inte det som genomfördes. På grund av dålig sömn så orkade jag inte mer än en sex kilometers promenad. Ibland så får man helt enkalt lyssna på kroppen och göra något mindre ansträngande.
 
 
 
 

2012-09-05
23:52:46

I've finally found it
Äntligen har jag funnit ett träningsprogram som jag trivs med. Har idag genomfört pass två av fem som ska fördelas över en vecka. Träningen och träningsprogrammet som jag nu tänker köra är taget ifrån försvarsmaktens träna folder som du når genom denna länk. 
 
http://www.forsvarsmakten.se/upload/dokumentfiler/publikationer/broschyr%20Tr%C3%A4na.pdf
 
 
Jag börjar på nivå ett där jag är i fas med styrketräningen men behöver jobba lite på konditionsträningen. Allting är väldigt tydligt i den lilla boken och såhär har jag tänkt utföra träningsprogrammet:

Måndag - Vila
Tisdag - Pass 1
Onsdag - Pass 4
Torsdag - Pass 3 (löpning)
Fredag - Vila
Lördag - Pass 2
Söndag - Pass 5
 
Någon gång i november/december har jag planerat att gradera till träningsprogrammet på nivå två. Mitt mål som jag tidigare utstakat om att orka springa fem kilometer utan stopp fram till jul kvarstår. Dock med ändrat träningsprogram.
 
 

2012-09-04
22:24:00

the time is passing by
Rätta till skorna en sista gång, plugga in headset'et och klicka in kanal 4 på löpbandets display. För nu är det dags att titta på House och ignorera tid- och distansmätaren.
 
Distans - hastighet:
0.75 km - 6 km/h
3.10 km - 9 km/h
0.30 km - 5 km/h
 
Det gick bättre än förväntat då jag i vanliga fall måste gå en stund redan efter två kilometer.
 
 
Idag har jag hunnit med mycket. Träningen lades sist så nu har jag precis kommit hem och hunnit duscha efter kvällens träningspass på world class - pronova.
 
 

2012-09-02
21:47:46

sweat like a pig to look like a fox
Nu var det länge sedan jag tränade. Har bara kört måndag och söndag denna vecka. Idag fick löpbandet vara min vän. Spenderade nästan en timme med det.
Såhär blev det:

Sträcka - hastighet:
1.0 km - 6 km/h
2.0 km - 9 km/h
0.5 km - 6 km/h
0.5 km - 9 km/h
0.5 km - 6 km/h
0.5 km - 9 km/h
0.5 km - 6 km/h
0.5 km - 9 km/h
0.5 km - 5 km/h
 
Hade först tänkt köra hårt sålänge jag orkade men bestämde mig därefter för att köra intervall för att orka under en längre tid.